Oldalak

2015. július 30., csütörtök

Ponthúzás

Elmentem közben szabadságra, ugyanis elkészült az órarend, kiküldtem a tanári felkéréseket a következő félév oktatására.

Közben megtörtént a ponthúzás is, eldőlt, hogy hány hallgató jutott be a főiskolákra, egyetemekre. Ez mindig nagy esemény, egyrészt a diákok izgulnak miatta, másrészt a felsőoktatási intézményeknek is fontos a következő évi számok ismerete. Mást ne mondjak, csak az órarend szempontjából is tudni kell, hogy mekkora csoportokkal számoljunk pl. egy gyakorlatnál.

De ez még mindig nem a végleges létszám, meghirdettük a pótfelvételit, még onnan is fognak beérkezni hallgatók, és a létszám nagyjából szeptemberre kialakul.

Más függőben lévő dolgokat is igyekszünk áttekinteni ilyenkor nyáron, mikor nem köti le az időnket a napi ügyintézés. Tananyagok leltározása, miből van digitális tananyag, mihez kell beszerezni, megírni a jegyzetet, az előadásvázlatok bekérése az oktatóktól, ezek feltöltése az online felületre, szakdolgozati követelményrendszer áttekintése, oklevélmelléklet, stb.

Egy nagy munka folyik most a felsőoktatásban, a Rektori Konferencia megszervezte az úgynevezett Képzési és Kimeneti Követelmények (KKK) átdolgozását, most ezt is csináljuk különböző bizottságokban. Isteni meló volt a 40 fokos hőségben. :)

Hallgatók örülnek, hogy felvették őket. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése