Oldalak

2012. június 8., péntek

Publikációk

Talán nem árulok el nagy titkot a nagyérdeműnek, ha leírom, hogy a cikkem a Vezetéstudomány folyóiratban fog megjelenni. Ez azért fontos, mert a doktori iskolának van egy listája magyar és külföldi folyóiratokkal, és ahhoz, hogy én ott labdába rúgjak, erről a listáról két folyóiratban kötelező egy angol és egy magyar nyelvű cikk megjelentetése. Nekem már a magyar megvolt, az elmúlt félévben a másikkal küzdöttem, és a napokban kaptam a pozitív visszajelzést az elfogadásról. Tegnapelőtt beügettem a szerkesztőhöz megbeszélni néhány részletet, meg hogy személyesen is találkozzunk, lássa, hogy bizalomgerjesztő jelenség vagyok élőben.

Szubjektív vélemény következik! Ezek a tiszteletkörök nekem először kissé nehezen mentek, de a témavezetőm ránevelt az elvárt viselkedésre (mindenkivel borzasztóan tisztelettudónak kell lenni a magyar tudományos életben). Azóta sem vagyok benne biztos, hogy ezek szükségesek-e, de attól tartok, hogy igen a magyar rögvalóság ismeretében. Én ugyanis tudományosan egy nemzetközi közegben szocializálódtam, és ott azért leginkább az számít, hogy ki mit tesz le az asztalra. 


Megyek is a jövő héten a nemzetközi közegbe, nem leszek itthon, de külföldről is írni fogok, ha esténként hozzájutok, és akkor elárulom, hogy pontosan hol vagyok, és mit is csinálok. : )


2 megjegyzés:

  1. Egyre inkább azt érzem, hogy büntetés ebbe az országba születni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért külföldön sem fenékig tejfel. Tény, hogy ott nőként könnyebb dolgom van, de amúgy az emberi tulajdonságok mindenütt hasonlóak. :)

      Törlés