Oldalak

2013. december 17., kedd

A könyvtár dicsérete

Biztos feltűnt, hogy mindig könyvtáras képeket választok háttérnek. 

Több oka van: egyrészt anyukám könyvtáros, úgyhogy én gyakorlatilag könyvtárakban nőttem fel. Imádtam a raktárban lenni délutánonként, mikor iskola után anyu bevitt, ráadásul ez a könyvtár az egri főiskola könyvtára volt, ami egyébként is egy igen romantikus épület, ide járni is nagyon szerettem később.



Jó, valójában anyu nem a Főegyházmegyeiben dolgozott, hanem itt, ld. lent, de akkor is a legszebb könyvtár az egri líceumé:



Ebből kifolyólag a könyvekkel, könyvtárakkal foglalkozó regények, filmek is a kedvenceim: Borgestől a Bábeli könyvtár, Umberto Ecotól A rózsa neve, A kilencedik kapu. A Dr Who sorozatban is volt egy Silence in the Library c. rész.

Másrészt a tudás nekem egyenlő a könyvekkel, még akkor is, ha ezek digitális formában jelennek meg. Amióta tabletem van, csúnyán elhanyagoltam a könyvtárba járást, sok e-könyvet töltöttem le ugyanis. A legtalálóbb ezzel kapcsolatban Isaac Asimovnak Az ősi és felülmúlhatatlan című írása A hold tragédiája kötetben, a blog szellemiségével ellentétben (copyright, stb. ) megadom hozzá a letöltési címet, mivel egyik kedvenc könyvem.

Sokáig kerestem ide a végére egy lírai Szerb Antal-idézetet a könyvtárról, de nem találtam, majd legközelebb.




2 megjegyzés:

  1. Köszönöm drága gyermekem és büszke vagyok - elsősorban Rád - másodsorban, hogy sikerült belőletek (gyerekek, unokák) könyvszerető embereket nevelni.
    Persze ez csak hasonló párral, később házastárssal, lehetséges, mert amit otthonról hozunk, az határozza meg életünket!

    VálaszTörlés