Oldalak

2012. július 25., szerda

E-ügyintézés

Szeretünk itten panaszkodni, hogy ez nem működik, az nem működik. Ma viszont kellemes meglepetés ért, amikor felvetődött a gondolat, hogy erkölcsi bizonyítványra lenne szükségem (találtam egy nekem nagyon megfelelő álláshirdetést, gondoltam megpályázom, próba-cseresznye). Emlékeim szerint utoljára kb. 20 éve volt ilyenre szükségem, amikor gimnáziumi tanárnak jelentkeztem közvetlenül az első tanárképzős diplomám megszerzése után. Ki kellett tölteni egy papíralapú nyomtatványt, bekocogni a postára, venni egy illetékbélyeget, azzal együtt feladni a pakkot,  utána postán megérkezett a bizonyítvány.

Mivel ehhez semmi kedvem nem volt a nyomott időjárás miatt, meg amúgy se, a Google a legjobb barátom, ahogy mondani szokás, rátaláltam az alábbi oldalra:

https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/erkolcsi_bizonyitvany_igenyles.html

Letöltöttem a kitöltőprogramot (egyébként az adóbevallásaimat is már harmadik éve így küldöm be), kitöltöttem a nyomtatványt, beküldtem ügyfélkapun keresztül, átutaltam 3100 forintot az online banki felületen, és megelégedetten hátradőltem. Mellesleg annak idején az ügyfélkapus regisztráció is zökkenőmentes volt, ugyanis az okmányirodában automatikusan az első helyre kerültem, és azzal is készen voltam 5 perc alatt, mondta az ügyintéző, hogy így igyekeznek még vonzóbbá tenni az ügyfélkapus ügyintézést, legalább is a 11. kerületben.

Ne kiabáljuk el, majd beszámolok arról is, hogy mennyit kellett várni a dokumentumra, és hogyan kapom meg.


1 megjegyzés: